Welkom op Samen Lingewaard

Ontwikkeling van de Rietkamp Huissen

Samen met ondernemers en inwoners uit de Rietkamp werkt de gemeente aan een plan voor de toekomst van de Rietkamp. 

Aanleiding: Gebiedsvisie NEXTgarden 

Eind 2021 heeft de gemeenteraad de gebiedsvisie NEXTgarden vastgesteld. Tijdens het opstellen van de gebiedsvisie hoorden we dat een aantal tuinders uit de Rietkamp wil stoppen. Dit betekent dat het gebied niet langer een intensiveringsgebied voor glastuinbouw hoeft te blijven. Daarom gaan we, samen met ondernemers en bewoners, kijken naar wat we met dit gebied willen. 

NEXTliving

De Rietkamp is één van de gebieden aan de rand van NEXTgarden waar intensivering van glastuinbouw niet kansrijk is. Deze gebieden ontwikkelen we onder de naam NEXTliving. We willen dat hier een mooie overgangszone komt van glastuinbouw naar bewoonde omgeving.

  

Hoe komt de Rietkamp er straks uit te zien?

Dat weten we nog niet. Hiervoor gaan we de komende periode in gesprek met tuinders, bewoners en overige belanghebbenden.  Samen maken we een plan waarin we omschrijven hoe we de toekomst van de Rietkamp zien. En hoe we dit gaan realiseren. Dit plan moet dan in de komende 10-15 jaar worden uitgevoerd. De snelheid van ontwikkelingen is afhankelijk van de plannen van de tuinders: doorgaan, stoppen of veranderen van bedrijfsfunctie.  Daarom gaan we eerst in gesprek met de tuinders in het gebied. 

Wat gaat dan gebeuren?

Dan is het tijd voor diverse bijeenkomsten met bijvoorbeeld tuinders, inwoners en belanghebbende organisaties, zoals de provincie en het waterschap. Hierin horen we graag welke ideeën ze hebben voor de toekomst van de Rietkamp. De plannen moeten wel passen binnen de visies die de gemeenteraad al eerder heeft vastgesteld. Die vindt u hieronder.

Na de bijeenkomsten werken we verschillende plannen voor de Rietkamp uit. En dan komen we bij u terug. Tijdens een bijeenkomst presenteren we de verschillende plannen. En we horen dan graag welk plan uw voorkeur heeft. Op basis van het definitieve plan neemt de gemeente een beslissing over de Rietkamp.

Een momentje...
  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.
Cookie-instellingen